12 май 2013 г.

ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА КИНОА И РУКОЛА

Нямах намерение да публикувам това предложение!
Но толкова ни хареса, че се изкуших:)

Тези дни използвам продукти, които са в хладилника и фризера, защото предстои разчистване :)

Харесвам киноа и кинори.
Киноа-та я смесвам бяла и червена, защото червената остава хрупкава.
В хладилника имах една опaковка с рукола от Lidl.
Смятах да я правя на песто, което добавям към салати.
След това реших да готвя пиле и си припомних тази моя рецепта.
Тогава ми дойде идеята да направя тази рецепта с нахут, киноа и руколата :)
Не знаех какъв ще е крайния резултат, но затова трябва да се опита.
Получи се чудесно ястие и ще попадне в графата за по-често използване.

Продукти:

2 сварени и обезкостени бутчета, заедно с глава лук и морков
1 кутия рукола - 100 г, или лапад/спанак
1 ч.ч. киноа
1 опаковка готов, сварен нахут
1 глава лук, нарязан на ситно, или пресен
настърган пресен джинджифил

настъргана кора от лимон
лимонов сок на вкус

кимион
куркума
бял пипер
пръчка канела за по-смелите
масло



Бутчетата ги сварявам предварително в компанията на лук и морков,  за овкусяване на бульона.

В малко масло слагам куркума, кимион, бял пипер и лимоновата кора.
Добавям нарязаната глава лук, или пресен такъв,  и настъргания джинджифил.
След това добавям и руколата, нарязана.
Изсипвам киноа-та и добавям бульон.
Поставям и една пръчка канела.
Когато продуктите са сварени, махам канелата и добавям нарязаното пиле и нахута.
Добавям лимонов сок на вкус.

Много лесно и бързо се получава чудесно ястие!
За тези, които си мислят за руколата, не се усеща специфичния и вкус и нагарчането.
Но всички тези продукти,заедно с подправките са гаранция за един невероятен краен резултат.

На престрашилите се да го опитат, да ви е сладко!

10 коментара:

  1. Много добре звучи, Дани! Ще ме накараш да заобичам рукола :) Съчетанието много ми хареса и канелата хич не ме плаши, даже ме привлича.
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, ще я заобичаш като левурда :)
      Поздрави и усмихната седмица!

      Изтриване
  2. Доста интересна комбинация на продукти, а канелата ме заинтригува. Изглежда вкусно. Поздрави, с пожелания за прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз обичам да ги комбинирам, обичам всички съставки, Дани! А нахутът ми е любим сред варивата, може би и лещата...:)
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, радвам се че сме любители на тези вкусни и полезни продукти!
      Усмихната седмица!

      Изтриване
  4. Не лишавай любителите и за почитателите на твоята кухня, Дани, от такъв вид идеи и съчетания -
    звучи, изглежда и съм убедена, че се е получило страхотно!
    Богатството на ароматни подправки е едно чудесно допълнение към цялата композиция,
    която много ми допада и благодаря за интересното предложение.
    Поздрави, с пожелания за
    хубава, свежа и усмихната майска седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, за много хора ще е странна комбинацията!
      Но е много вкусна!
      Радвам се, че ти допада!
      Подправките търпят вариации, според вкусовете!
      Прегръдка и много усмихната седмица!

      Изтриване
  5. Много обичам и често ядем киноа у дома :) Много интересна рецепта Дани, ще я опитаме :)
    Прегръдки миличка и целувки от дъждовна Прага!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, когато готвя киноа се сещам винаги за теб :)
      При теб бях видяла първо рецепта и ми хареса!
      Ще се радвам да я опиташ!
      Прегръдки и много слънчево настроение!

      Изтриване