Обичам ризото в различни комбинации!
Това предложение ме плени с усещането,
че печеният чесън ще придаде по-различен вкус !
Не само не се излъгах, но присъствието на аромата на
чесъна се оказа невероятно .
Едно дискретно и много различно усещане за чесън !
А ризотото с кремообразната си консистенция би задоволила
всеки, който му е почитател.
За това вълшебно удоволствие използвах :
2 пилешки бутчета, мариновани *
1 1/2 ч.ч. ориз
4-5 ч.ч. пилешки бульон
4-5 с.л. /60 -70 г/ масло
1 глава сладък лук, нарязан
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. замразен грах, размразен
1 ч.ч. настърган пармезан, или друго твърдо сирене
2 глави чесън, печен**
сол, пипер за овкусяване
** За печения чесън:
Горната част на главите се изрязва, така че да се виждат скилидките.
Външните излишни люспи се отстраняват.
Поставят се във фолио, поръсват се със сол и зехтин,завиват се
и се пекат в силно загрята фурна за около час.
* Марината за бутчетата :
соев сос
горчица
бяло вино
зехтин
оставят се за една нощ
Маринованите бутчета се подсушават и се сваряват за 10 минути .
Изваждат се и се обезкостяват.
В 3 с.л.масло се задушава лука, добавя се виното и след като се абсорбира се
добавя ориза.
Разбърква се добре, докато стане прозрачен.
Започва да се добавя бульона, чаша по чаша, като за ризото.
През това време се махат обвивките на изпечения чесън,затопля се 1 с.л. масло
и се добавя чесъна.
Намачква се с вилица и се оставя настрани.
Малко преди оризът да е готов се добавя размразения грах, настърганото сирене и кремообразния чесън.
Добавя се и една чаша бульон.
Готви се до пълното усвояване на бульона и готовността на всички продукти.
При сервиране се добавя още пармезан и по желание, магданоз.
* Бутчетата може и да не се мариноват и варят.
Но така си направих бульон, който имаше чудесен вкус от съставките на
маринатата.
Всичко ухае чудесно, наливате си чаша вино и се наслаждавате на невероятния
вкус!
Да ви е сладко!!!!
Дани, това ризото изглежда много апетитно!
ОтговорИзтриванеДъщеря ми стои до мен и уж решава задачи, но само докато отворя страницата ти, и тя: "Оооо, това изглежда много вкусно!" :)))
Така че си записвам рецептата и скоро май ще го опитаме.
Хубав и усмихнат ден ти желая! :)
Благодаря ти, Тони!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ви се хареса!
Хубава неделя и чудесно настроение!
Много интересно, не съм правила такъв чесън!По принцип обичам аромата на чесън, пък печен сигурно е още по-хубав!благодаря, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Соня!
ИзтриванеПечен е много по-различен!
Хубава вечер!
Толкова вкусно и апетитно ястие, Дани! Чудесна си! Много обичам ориз с чесън, но с печен не съм правила никога. Всъщност, печен досега само с телешко съм комбинирала, но скоро, скоро ще се поправя! Благодаря за рецептата и ти желая хубава вечер, мила!
ОтговорИзтриванеПрегръдка голяма за теб!
Благодаря ти, Ирма!
ИзтриванеСигурна съм, че скоро ще го опиташ :)
Прегръдка и хубава вечер!
Голяма вкусотия! Прекрасно и сочно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Траянче!
ИзтриванеПеченият чесън в ястиято му предава деликатен и не натрапчив вкус…чудесно е Дани!
ОтговорИзтриванеА ризото с пилешко обожаваме:) но виж , до сега в него не съм го добавяла:(
Благодаря за вкусната идея!
Честит празник и прощавай мила!
Прости и простено да ти е, Дани!
ИзтриванеЩе се радвам да ти хареса!
Поздрави и хубава вечер!
Пак ни подкокоросваш с тази вкусотия. Убедена съм, че с чесънчето ястието става много ароматно и приятно на вкус.
ОтговорИзтриванеУсмихната нова седмица, подкокороске :)
Прегръдки от мен :)
На мен ли казваш подкокороска :)
ИзтриванеТи, с твоите "разтекли се" вкусотийки !
Чудесен е вкуса!
Прегръдки!
Дани, определено ми привлече вниманието с този печен чесън :) А всеки вариант на ризотото е добре дошъл на вечеря при мен :) Прегръдки и слънчева нова седмица!
ОтговорИзтриванеГаби, става по-различно!
ИзтриванеПрегръдки и много усмивки!
Чудно е ризотото, Дани, много изкусително изглежда! Сирни Заговезни е, Простено да ти е и Прости, ако с нещо неволно съм те засегнала! Хубава нова седмица, Дани!
ОтговорИзтриванеПростено да ти е, Кате!
ИзтриванеУсмивки през новата седмица!
Неустоимо ризото и с този печен чесън си представям колко е ароматно.
ОтговорИзтриванеПрости ми ! Простено да ти е!
Благодаря, Зиче!
ИзтриванеПрости и простено да ти е!
Прекрасна рецепта, с много аромат и вкус ни предлагаш, Дани!
ОтговорИзтриванеА на Сирни заговезни -
Прощавай,
да простим и да ни бъде простено, Диана
Благодаря, Дианка!
Изтриванепрощавай и простено да е!
Прегръдка!
Дани, това са точно моите "манджи". Много вкусно, но по време на постите ще трябва да се откажа от тях.
ОтговорИзтриванеПетя, ще чакам отзиви след постите!
ИзтриванеДани,много голям фен сме на ризото,а твоето с тази чеснова паста е направо трепач!И с любимия грах,мммм!Довечера ще врътна едно такова и аз,благодаря ти за идеята!Прощавай и простено да ти е,мила!Прекрасна седмица!
ОтговорИзтриванеРоси,представям си как ухае у вас :)
ИзтриванеНадявам се, че ви се е харесало!
Простено да е!
Усмихната седмица!
Ммммм, как ухае само при теб, Дани!
ОтговорИзтриванеМного, много вкусно предложение! Записвам рецептата :)
Прегръдка и една много пролетна и слънчева седмица ти пожелавам!
Лети, сигурна съм, че сте фенове на ризото!
ИзтриванеТова ще ви очарова :)
Прегръдка и една заредена с усмивки, седмица!
Дани, обзалагам се, че е божествено вкусно това ризото!!! Представям си само колко пленителен е ароматът на печения чесън!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер :)
Мина, печелиш в облога :)
ИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Това и в момента да ми го сервираш, Дани, няма да откажа да си го хапна, въпреки че добре си похапнах на вечеря :)
ОтговорИзтриванеРазкошотия, обожавам печен чесън и го приготвям много често за различни нещица. Тук ще да е божествен наистина!
Прегръдка и лека нощ от мен! :)
Мария, радвам се, че си любител на печения чесън!
ИзтриванеЩе чакам да споделиш предложения!
Прегръдка и спокойна вечер!
Дани, много апетитно изглежда и не бих отказала порция, че и две :)Много ми хареса рецептата и идеята с печения чесън. Благодаря ти и хубав ден!
ОтговорИзтриванеСнежи, благодаря!
ИзтриванеХубав ден и за теб!
Ау, Дани,
ОтговорИзтриванепрекрасно ризото! Много любимо. поздрави за теб
Благодаря, Дани!
ИзтриванеДани,това ястие така ми лепна на душата-сега ще го мисля докато не го направя-благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Живе, най-обичам да ми лепне някоя рецепта :)
ИзтриванеХубава вечер и за теб!
Много вкусно и ароматно предложение, Дани!
ОтговорИзтриванеИ аз много обичам ризото.
Поздрави :)
Благодаря, Ели!
ИзтриванеСъс сигурност ще ти хареса!
Поздрави!
Честита Първа Пролет, Дани! Винаги да е цветно, пролетно и весело!:)
ОтговорИзтриванеЧестита Първа Пролет, Дани! Винаги да е цветно, пролетно и весело!:)
ОтговорИзтриванеAh, Dani, i rizototo... i cheesecake-a... pri teb vseki pat e bozhestveno. V sabota pak shte napravja pesto. HUbav den i mnogo usmivki
ОтговорИзтриванеMaria
Благодаря ти, Мария!
ИзтриванеВинаги ме радваш!
Усмихнат ден и от мен!
Дани, отбивам се да разгледам твоите вкуснотийки и веднага бях пленена от това ризото. Аз обикновено го оставям с малко сосче, така съм свикнала. Непременно ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеМише, радвам се че ти допада!
ИзтриванеОризът приготвен по този начин е кремообразен!
Поздрави!