8 ноември 2011 г.

ЗА ЕДНО ВКУСНО И НЕФОТОГЕНИЧНО ДЖОЛАНЧЕ

В почивните дни рецептите които избрах бяха много сполучливи, вкусни, ароматни, но не съвсем фотогенични!
Знам че много от вас биха направили перфектни снимки, но при мен снимките отстъпват често на вкусното :)))
И това ако не е реклама!!!!!

Така стана и с това джоланче,  с червено зеле, което придоби
много специфичен цвят.
Към зелето добавих зелени ябълки, които го допълниха  чудесно .
Е, не можех да не добавя и новата си подправка, заатара, и малко кимион, защото обичам зелето да ми мирише на луканка :))))


Свинския джолан
го намазах със смес от :

мед
горчица
лимонов сок
зехтин
счукани скилидки чесън
сол
ч.пипер
заатар

Оставих го за една нощ в хладилника.
На другия ден го поставих в гювеч, добавих малко тъмно пиво /или вино/ и го изпекох до готовност.

За зелето си осигурете :

1 червена зелка
2 зелени ябълки
1 глава лук
растително олио
кимион на вкус
балсамов оцет
сол
ч.пипер
соса от месото

В загрятото олио се задушава лука, добавя се нарязаното и намачкано
със сол, зеле и нарязаните на филийки ябълки.
След кратко задушаване се овкусява, добавят се кимиона, оцета, сосчето от место, което е овкусено и много вкусно.
Зелето се готви до готовност като аз го оставям на мазнина.
Знаете, че зелето "носи " на мазнина.


Джоланчето се обезкостява, смесва се със зелето и по желание може леко да се запече на фурна!

И да не забравите виното :)

И да  ви е сладко!!!

24 коментара:

  1. Дани, мила, идвам с бутилка вино, от теб е джоланчето.:-))) Страхотно вкусно изглежда. Поздравления!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, чакам те с нетърпение :))))
    Прегръдки и от мен и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  3. Oх, добре че съм вечеряла :) "обичам зелето да ми мирише на луканка" :) хихихи свеки слага джоджен на ориза, за да й миришело като да е с агнешко :)
    Чудесно джоланче, Дани :) и няма как да е иначе с тези подправки и в гювеча :)
    Прегръдка и лека нощ :)

    ОтговорИзтриване
  4. Дани, много си е фотогенично даже :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Зори, нали знаеш някои подправки се свързват винаги с определени подправки :)
    По принцип не обичам луканка!
    Прегръдки и хубав есенен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Зорница!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Дани,
    чудесно предложение за почивните дни - джоланчето е супер, но съм очарована от идеята за зелето. Точно по мой вкус и ако може отделно:)
    Благодаря,
    прегръдка и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Колкото рецепти твои съм опитала, толкова пъти съм останала очарована, Дани, така че напълно ти вярвам за 100% гарантираното удоволствие от храната.
    Рецептата ти е много интересна, ще се опита и това, само ще трябва да си набавя заатар. И аз като теб обичам киомиона, заради мириса на луканка :)))

    Хубав ден ти желая, изпълнен с много искрени усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  9. Дианка,
    и на мен ми допадна зелето!
    Всъщност за първи път готвя червено зеле :)
    Ще се радвам да го опиташ!
    Топла прегръдка и слънчев ноемврийски ден!

    ОтговорИзтриване
  10. Дани,Представям си колко ароматен и вкусен е станал този джолан!
    И не виждам какво не му харесваш!Много си е хубава снимката!
    Разсмя ме с кимиончето!
    Ей,изумителна си!Всеки път нещо нестандартно,интересно и вкусно!
    Прегръщам те и ти пожелавам чудесен ден!

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, винаги се отбивам с удоволствие при теб! Винаги има нещо вкусно и провокиращо интереса!

    Много ми допадна рецептата и чаша вино като допълнение...


    Сърдечен поздрав, мила Дани!

    ОтговорИзтриване
  12. Дано, не винаги най-вкусните рецепти са с перфектни снимки. Не виждам какво не ти харесва на твоята, за мен си е добре. Вкусно ми звучи и изглежда, останалото няма значение. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Инче, много ме радваш с очарованието си от моите рецепти :)
    Това с луканката и кимиона си е така!
    От тук по нета си купих заатар и сумак :
    http://malloforient.com/form/1/form.html
    Поздрави, принцесо!

    ОтговорИзтриване
  14. Катенце, винаги ме радваш с твоите коментари :)
    Прегръдка от мен и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. Леви, чашата вино е задължителна при това ястие :)
    Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  16. Еви, мисля си че при мен е вкусно, а при теб -вкусно и красиво :)
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  17. А,то нека си е нефотогенично,пък ти ми го дай насам!
    Не съм кой знае каква месоядна,обаче джолана е друга категория-обожавам го!
    А твоят звучи и изглежда супер вкусно,особено с тази марината,ммммм!

    Много си е добре на снимката,не го мисли!

    Хубава вечер,Дани!

    ОтговорИзтриване
  18. Еликсирче, черпя те с удоволствие :)
    Изобщо не го мисля, така хубаво си го хапваме!
    Хубава вечер и усмихнато утре!

    ОтговорИзтриване
  19. Много си е фотогенично даже джоланчето!! А като прочетох по-надолу и за каква колекция от аромати става въпрос, със сигурност това, дали е фотогенично, ще е последната мисъл, която ще ми мине през главата! :)
    Много оригинална рецепта отново, браво Дани! Като се отбия при теб винаги знам, че ще срещна нещо интересно!
    Поздрави и чудесен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  20. Мария, много се радвам на хубавия коментар и на това, че се е харесало :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  21. Като гледам рецептата, това ястие е голяма вкусотия! Радвам се, че открих още едно вкусно местенце! Блога ти е много вкусен и прекрасен! Ще се радвам ако приемеш моята награда за приятелство!: http://mycandykitchen.blogspot.com/2011/10/friendship-awards.html

    ОтговорИзтриване
  22. Candy чудесна си!
    Добре дошла в моето местенце!
    И благодаря много за чудесната ти награда!
    Хубав ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  23. Не знам колко е фотогенично, но звучи много, много вкусно! Заинтригувана съм!
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  24. Ели, наистина е вкусно!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване