23 октомври 2010 г.

Пилешки дробчета с тиква и дюли

Едва ли има някой, който не е разбрал, че есента "превзе" публичното пространство и се настани трайно- в багрите на дърветата, в различното греене на слънцето, в  дневните температури, в другите дрехи, които обличаме :)

Е, познавам хора, които не я харесват :)

Но като си помисля за баба Зима, която след това е на дневен ред, този сезон просто за мен е мечта!

На  пазара също се настаниха традиционните продукти : тикви, дюли, кестени...
И в блоговете не закъсняха предложения с тези продукти!
Дори се появи една игра, в която съм поканена от Зори да участвам



Е, днес реших да отговоря на поканата и да ви представя моето предложение.
Повечето от вас не са изненадани от решението ми да съчетая сладко и солено.

В рецептата, която гледах
се използваха ябълки.
Но аз имах дюли, а и миналата есен ги включих в рецепти и останах очарована!
Така ги включих и  сега!

Рецептата  е пълна моя импровизация :

Продукти:
/количествата са произволни/

пилешки дробчета
тиква
дюля
бяло  вино
масло
пресен джинджифил, настърган
куркума
канела
бял/черен пипер

В тиган  се загрява масло.
Добавят се настърган джинджифил, куркума и канела / по една щипка/
Поставят се тиквата и дюлята и се завъртат.
Добавя  се  виното , сол, пипер и се задушава до омекване.

Пилешките дробчета, които държа дълго време в студена вода, подсушавам и изпържвам много бързо в масло.

Сервират се като се комбинират.


Ароматът е различен, , но подправките ухаят невероятно и комбинацията за нас беше
много вкусна!

Дано ви допадне и на вас!
Да ви е вкусно!

Зори, благодаря за поканата!
А всички вие,  с които редовно си  пишем коментари, а и тези, които прочетат тази рецепта нека  се влючат с тяхно предложение :)
Ще се радвам да видя нови комбинации!

23 коментара:

  1. Ако майка ми знаеше нейната тиква, какви обиколки прави :))Много изкушаващо, Дани! Представям си аромата...

    ОтговорИзтриване
  2. Виждам ,че и ти започваш да наблягаш на тиквата!:)
    Чудесно предложение,Дани!
    Спокоен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Йеее, йее, йеее, това за първи път го виждам, Дани! Ах, тези тиквени медали какви идеи провокираха да се родят :)
    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  4. А, Дани, уби ме с тази комбинация :)))
    Фантазията ти е макс :)))

    Прегръдки и хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, ароматно е:)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Краси, той сезонът сега започва :)
    ХУбава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Инче, Ивче, това е да получиш тиквен медал:)
    Веднага ти отприщва фантазията!
    Прегръдки и гуш - за двете!

    ОтговорИзтриване
  8. Дани,прииска ми се да го опитам,така както описваш рецептата:)
    И аз съм замислила моята тиква от медала да я правя с вино и разни други неща..
    Хубава неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Диди, нямаш проблем да го опиташ :)
    Ще чакам с нетърпение твоето предложение!
    ПОздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Дани,
    царица си в комбинациите на вкусове.
    Страхотно предложение,
    поздрав и хубава съботна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  11. Дианка, ти дори ме "короняса " :)
    Обичам различни вкусове!
    Сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Un plat plein de saveurs.
    j'aime beaucoup.
    Bon week-end et à bientôt.

    ОтговорИзтриване
  13. Това пък откъде го измисли?Страхотна идейка Дани!Много ти ги харесват тия измишльотини.Супер са!

    ОтговорИзтриване
  14. Йоли, харесвам ги тези комбинации!!!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотна комбинация, Дани!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  16. Е тва наистина не бях чувала- с дюли. Хмм..Опитвам се да си представя вкусът , но явно ще трябва да се пробва. Дани, как ти ги ражда главата, направо не знам. Въображението ти е на макс, което е просто страхотно!
    Предгръдки от мен;)

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря, Роси!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  18. Иди, понеже усещам, че сме на една крачка, другият път, когато направя неща с дюли си у нас :)
    Гушки!

    ОтговорИзтриване
  19. Много вкусно ми изглежда. Ароматна комбинация както винаги при теб, Дани :)
    Прегръдка и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря, Зори :)
    За мен комбинацията е ароматна, а и дюлите са киселки, а тиквата ми беше сладка .
    Прегръдки и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  21. Дани, у нас се намира и тиква и дюли и се чудех за какво да ги използвам. Не бях се сетила за съчетание с пилешки дробчета. Твоята рецепта звучи неустимо!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  22. Дани, ще се радвам, ако ви хареса!
    Сърдечни прегръдки, с пожелание за топъл уикенд!

    ОтговорИзтриване