12 юни 2010 г.

Чийзкейк трюфел с маракуя / Passion fruit Cheesecake Truffles

Най-накрая видях маракуя в Бургас в магазина в "Карфур"
Изобщо не се поколебах :)
Дори на размер плодовете бяха по-едри  от тези, които ми бяха донесли!
Избрах ги малко по- набръчкани.




А рецептата си я бях харесала и чаках удобния момент!


Ако и вие го чакате трябва да си осигурите :


1 1/4 ч.ч. бисквити /аз ползвах маслени  с вкус на мед и лимон/
1/3 ч.ч. масло, разстопено
240 г меко крем сирене
400 г подсладено кондензирано мляко
3 големи яйца
1/4 ч.ч. лимонов сок


Бисквитите се смилат, добавя се маслото и се разбърква до пълно хомогенизиране.
Поставя се в тавичка 22 см и се пресова добре.
Крем сиренето се разбива добре, добавя се кондензираното мляко, яйцата едно по едно и лимоновия сок.
Изсипва се върху бисквитената смес и се пече в предварително загрята фурна до 150 градуса 50-55 минути.
Охлажда се един час и след това се оставя цяла нощ в хладилника.


По рецепта плодовете са в голямо количество / навън продават сърцевината на плода замразена :)
Аз си бях купила  3 плодчета, изцедих сока,  добавих около 1/2 ч.л. захар и затоплих на котлона до разтваряне на захарта.



Готовия чийзкейк се поставя в купа, разбива се с миксер добре, добавя  се 1 ч.ч. смлени бисквити и се разбърква до хомогенизиране.
Трябва да се получи ронливо бисквитено тесто.
 Не добавих повече, за да не стане много бисквитено.
Добавих сока на плода и разбърках добре.
Оставя се за 2 часа в хладилник 


След това с лъжица се взима малко количество,  прави се на топче и се овалва в смлени бисквити.


При сервиране добре е да е охладено :)

Да  ви е сладко!


 А това е новата ми придобивка :)



25 коментара:

  1. Дани,
    много уютно е при теб -
    свежа визия, красива орхидея
    и нежно сладко изкушение!
    Прекрасна рецепта и неустоимо предложение, допада ми.
    Прегръдка и усмихната събота, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна рецепта!
    Любопитна съм за вкуса и ще трябва да опитам, остава и да намеря маракуя, което май няма да е лесна работа :)
    Честита нова дрешка на блога :)
    Хубав и вкусен уикенд.

    ОтговорИзтриване
  3. Дианка,
    Радвам се, че ти харесва :)
    Спокоен и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Лети,
    радвам се, че ти харесва :)
    Освен да отскочиш до Бургас!
    А за новата дрешка - благодаря,
    много си наблюдателна!
    Спокоен и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Дани, честита нова визия на блога!
    Слънчева, свежа и лятна!
    Орхидеята е много красива!
    А рецептата е чудесна и много ми хареса!
    Поздрави и усмихнат и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Русанка, наистина е лятна :)
    Радвам се, че ти допада предложението ми!
    Поздрави и спокоен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  7. Честита нова премяна на блога, Дани! Много е свежа!
    А трюфелите с този плод са много нежни, интересно ми е какъв е куса на този плод. Ще си запиша и това ще е едно от нещата, които ще потърся когато отворят нашия Карфур (надявам се наесен да е вече)
    И орхидеята е много нежна.
    Хубава и прохладна вечер от мен :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Пепи!
    Много ароматен плод е;
    е, иска се доста от него, но и така се усеща!
    Заповядай в Бургас да си купиш плод:)
    И на теб прохладна вечер, че стана много жежко!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесен летен костюм си избрала за блогчето, Дани :)
    А и рецептата е много свежа и интересна :)
    Целувки и хубав неделен ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
  10. Дани, честита нова визия! Много е свежо така. Мерси за инфото за маракуята. Значи вече и у нас има. Ще потърся. Честито за орхидеята и приятни летни дни :)

    ОтговорИзтриване
  11. Мира, много хубави неща ми пишеш :)
    Благодаря и прохладен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  12. Дани,това е повече от великолепно!!!Страшно интересно ми стана и ще ме накараш и аз да си купя маракуя.Да си призная ... не съм опитвала даже.Прекрасно предложение наистина.Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  13. Дани, адашке,
    много интесерно предложение за чийзкейк на хапки, дори тип бонбончета. Любопитно ми е какъв е вкусът?
    Честита нова визия на блога и прохладна неделя:)

    ОтговорИзтриване
  14. Йоли,
    и аз не бях опитвала :)
    Като гледам в нет-а има сорт,
    който има много пулпа около семките
    и можеш да похапваш!
    А от този сорт опитваш повече сок!
    Опитай и да ти е сладко!
    ПОздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря, Дани!
    Ами трябва да опиташ,
    не мога да опиша вкуса :)
    Благодаря, че ти харесва новата ми дрешка
    и прохладна седмица!

    ОтговорИзтриване
  16. сладките с кафето винаги са особенно топли и подканващи при теб.
    Винаги имам чувството, че сме на маса и си говорим!

    ОтговорИзтриване
  17. Райна,
    много се радвам, че имаш такова усещане!
    Ще се радвам наистина да сме на маса и да си бъбрим:)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте! Дали бихте ми казали марката на бисквитите? В кулинарни публикации рекламата не е каквото е:)
    Весел и отморяващ уикенд!

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте, Dary!
    Използвам на "Победа"/Бургаски прозводител на захарни изделия/
    Чаени бисквити /кръгли и с отвор в средата/ с аромат на Мед и Масло.
    Опаковката е цилиндрична /като на бисквити "Еверест"/
    Има с различни аромати.
    Купих и само с аромат на "Лимон"
    Дано съм била полезна.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  20. Полезни сте ми дори и само за това, че ме избавихте от предубежденията ми към тази марка. Много, много Ви благодаря

    ОтговорИзтриване
  21. Радвам се, че съм била полезна :)

    ОтговорИзтриване
  22. Дани, много хубава и свежа лютна премяна има блогът ти! Трюфелите са убийствена комбинация от вкусове, просто страхотна!
    Хубава и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  23. Благодаря, Дани!
    Хубава и лека да е седмицата за теб!

    ОтговорИзтриване
  24. Ей, това как го измисли????Направо ме разби!:))))Следващия път се самопоканвам като ще го правиш,че направо още малко и ще го сънувам!:)))
    Хубава седмица,Дани!Прегръдки!:)

    ОтговорИзтриване
  25. Направо си поканена :)))
    Дори да е друга рецептата!
    А това като го правя ще си на линия!
    Прохладна седмица!

    ОтговорИзтриване