15 февруари 2010 г.

Вкусен винен кебап

  • За винения кебап и друг път съм писала. А както казва и Диани,  има много рецепти.
  • Една  от основните съставки естествено е виното, ароматно, опияняващо.
  • Този път избрах ароматен, домашен, с прекрасен цвят на  рубин - червен пелин.
  • В рецептата по-различен е начина по който  се добавя виното. И така:


  • Необходимите продукти:
     

  • 1 кг крехко свинско месо
  • 1връзка пресен лук / или 3-4-глави стар/
  • 1 ч.ч. ароматно червено вино
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. масло
  • 3-4-с.л.олио
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. червен пипер
  • няколко зърна шарен пипер
  • магданоз
  • сол
  •   Месото се нарязва на парчета, добавя се нарязания праз, черен пипер щипка сол, захар  и 50 мл вино. Оставя се за 1-2 часа да се овкуси.
  •    Останалото вино се кипва за 5 мин. с 1 к.л. захар.
  •   Месото се подсушава  и се задушава на порции в затоплената мазнина, добавя се брашното и се залива с кипналото вино. Добавят се червения пипер, шарения и сол на вкус. Вари се до готовност /при мен в тенджера под налягане. 
  •  При сервиране се поръсва с магданоз.


  • Гарнитурата при мен бяха гъби, нарязани на едро, задушени в масло за кратко, за да останат хрупкави и картофено пюре със сметана.


  • Не знам какво са си шепнели ароматното вино с останалите продукти,
  • но резултатът беше опияняващ!
  • Благодаря на Диани за прекрасната рецепта!
  • А на вас да ви е сладко:))))

19 коментара:

  1. Ммм, за любител на ястията със сосчета, тази рецепта се явява като перфектен завършек на натоварения ден.
    Благодаря за припомнянето на тази тъй вкусна гозбица :))) (намирам някои думи от българския език за невероятно очарователно :)))
    Спокойна и усмихната вечер, Дани :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ина!!Ти по принцип пишеш очарователно:)))
    Прекрасен утрешен ден !

    ОтговорИзтриване
  3. Аз май отдавна вечерях и вече забравих ;) този винен кебап добре би ми дошъл :)
    Лека нощ, Дани :) и прекрасно утре!

    ОтговорИзтриване
  4. Лека да е и на теб, хубавице и усмихната седмица :))

    ОтговорИзтриване
  5. Дани,
    Благодаря ти,
    за доверието и насладата,
    която ми донесе.
    Обожавам пелин, а и
    билките в него допълнително опияняват.
    Чудесно изглежда,
    а и с гъбки и пюре - изкушение!
    Хубав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Дани, много хубава рецепта, чудесно поднесена и с ужасно апетитна снимка. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Диани, опияни ме с твоя коментар!
    Радвам се, че ти се харесал с пелин.
    Прекрасна вечер от мен :))



    Мими, и твоя коментар ме радва много!
    Поздрави и спокойна вечер от мен:))

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Райна, ухае превъзходно!
    Усмихната вечер от мен:))

    ОтговорИзтриване
  9. Мммм, страхотен аромат се носи от поста! Не съм приготвяла винения кебап по такъв начин, време е да опитам.
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Радвам се, че ти хареса, Дани!Аз колко неща имам да опитвам от теб...
    Но и това ще стане:)
    Поздрави на теб и целувки за малкия сладур:))

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, първо си помислих, че си декорирала ястието с истински цветя и се ококорих :) После като отворих снимката, видях, че всъщност чинията е изрисувана :)

    ОтговорИзтриване
  12. Радвам се, че съм ти създала емоция с цветята:)
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  13. в рецептата брашното се повтаря и е нужна корекция, може би скоро ще го направя защото съм любопитна как ще стане с праза, освен това съм сложила при мен и маската с Целувката на Климт специално заради теб

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря, Емилиа, че си забелязала.Коригирах го. Ще чакам мнение, след като го опиташ.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. О, Дани, снимката е много изкушаваща, а рецептата - хубава!

    Хубав и много усмихнат ден :-)

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря, Тони!
    Спокойна вечер на теб:)))

    ОтговорИзтриване
  17. Дани, на мен този винен кебап повече ми харесва, като любител на сосовите ястия :)
    Идва ми да посегна да си взема късче месо, макар да знам, че отдавна го няма.

    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  18. За съжаление, Пепчо, няма го :)))
    Хубава и на теб!

    ОтговорИзтриване