5 декември 2009 г.

Праз с ориз


Днес смятах да сготвя спанак с ориз, но в кварталните магазини нямаше пресен и аз реших да го заменя с праз. Може да звучи тривиално, но стана много вкусно. В 50 г масло задуших един по-дебел стрък нарязан праз, добавих мадраско къри, куркума и смлян бял пипер.След като го задуших добавих 1 ч.ч.бланширан ориз и след като стана като "стъклен" започнах да добавям на порции топла вода, докато се свари ориза. Междувременно добавих един телешки бульон, сол и накрая 2 триъгълничета топено сирене"Президент". Получи се нещо,което се топи в устата./Може да се добавят и маслини,но аз нямах/За тези,които постят и за всички останали:да ви е сладко:)

6 коментара:

  1. Поздравления за постничката манджичка, така простичка и така българска .... ,а толкова много актуална сега по време на пости.
    С това топено сиренце накрая и аз бих пробвала :)
    Сърдечен поздрав и спокойни почивни дни :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Ваня,намерих една кутия от сиренето много на сметка и така се зареждам-хубав вкус придава/24 парченца за 6 лв/Хубав уикенд и нате,зареден с прекрасно настроение:))))

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, много вкусна и класическа рецепта. Припомни ми я, отдавна не съм я готвила, пък и с добавка на топено сирене със сигурност е неустоимо!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря,Дани,слънчева неделя:)

    ОтговорИзтриване
  5. Много добра рецепта и точно за тези дни ...малко разтоварване на организма
    Сърдечен поздрав!
    Лати

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря,Лати,понеже само рецепти за Коледни сладки ми се въртят в главата,отвърнах на "удара" с тази рецепта.Спорен ден и усмивки:)

    ОтговорИзтриване