15 ноември 2009 г.

Лека крем супа от броколи и печени червени чушки с хрупкави орехови крутончета


Олеле,че дълго заглавие.

А иначе стандартна крем супа при която:

в 50 г масло се задушава 
1 стрък праз, нарязан
1 морков,  нарязан
 поръсва се с много малко брашно и се добавя около
  1.5л бульон  /при мен от кубче- пилешки със зеленчуци/

 След като моркова е полусварен се добавят 
 0.400 г броколи .След тяхното сваряване се добавят   
 нарязани на парчета 
 4 изпечени и белени чушки.

 Пасира се.

 Застройва се с 1 жълтък и лимонов сок.
 Сол и черно пиперче - за къде е без тях.

  За крутоните -останалият белтък се разбива с щипка сол
  добавят се 30г смлени орехи  и 
  малко риган сушен /или босилек.
  Нарязват се 2 филии на кубчета, потапят се в сместта и се пекат върху намаслена    
  тавичка.
  Много добър вкус придават, заради печените орехи.
  Навън вали дъжд и тази супа ни стопли душите.Опитайте я!

6 коментара:

  1. Dani,
    може да е с дълго заглавие,
    но провокира интерес.
    Вкусна рецепта,
    а и крутоните за допълнение...
    Чудесна идея,
    и много топлина в душата ти, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за топлите думи,Диди.Поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. Тези крутони са направо великолепни,Дани.Страхотна идея,благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се ,Йоли .Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ме изкуши с тази супа. А тези крутони непременно ще ги пробвам при първа възможност - страшно са оригинални
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ,Дани,крутоните са много вкусни и аз ги похапвам без да съм ги сложила в супата,защото ги обичам хрупкави.Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване