18 октомври 2009 г.

Пиле с доматен сос и синьо сирене

Обичам доматения сос и за ястие, и за спагети-особено с тези все още слънчеви домати.Пилето и този път го сварих и обезкостих/имах долни бутчета/В 50г масло задушавам1 стрък праз и няколко скилидки чесън.Добавих мадраско къри/в което има и куркумакориандърджинжифилиндийско орехче.Задушавам и добавям 1/2 ч.ч. бяло вино .Осртавям го да се редуцира наполовина и добавям 1 кг настъргани домати.Вари се до сгъстяване на соса.Отделно смесих малко лимонов сок и мед за подслаждане на доматите.Преди да дръпна от огъня поръсих с малко синьо сиренце..Е,съвсем друго става.Добавих и обезкостеното пилешко месо.Става много вкусно...Прочетох на Лоис / salted lemons/ за кулинарната фотография.Хареса ми и видях на моя фотоапарат опция за снимки за компютър.Щракнах,но не виждам нещо различно /Ще трябва да я разуча./на снимката се виждат и парченца от печени чушки/

2 коментара: