tag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post6504303009928907567..comments2024-01-02T10:41:47.756+02:00Comments on МУЗИКА ЗА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: ЗА ЕДНИ ВКУСНИ КИФЛИ И ЕДНА ПИТАНКАDanihttp://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-27115303106559182172013-07-05T16:04:36.230+03:002013-07-05T16:04:36.230+03:00Еви, и аз бих хапнала всичко в твоята компания!
Бл...Еви, и аз бих хапнала всичко в твоята компания!<br />Благодаря ти,мила!<br />Прегръдки!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-23604991650390625972013-07-05T15:07:14.778+03:002013-07-05T15:07:14.778+03:00Перфектни са кифличките, Дани! Без значение дали щ...Перфектни са кифличките, Дани! Без значение дали ще са с краве масло или маргарин не бих отказа да ги хапна в твоята компания. Прегръдки, мила! :)Eva Tonevahttps://www.blogger.com/profile/06090303487008951841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-82533634936477463172013-07-04T19:00:14.316+03:002013-07-04T19:00:14.316+03:00Благодаря ти, Евчик!
Знаех си, че всички сме за ма...Благодаря ти, Евчик!<br />Знаех си, че всички сме за маслото!<br />Прегръдки с морски полъх !<br />Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-9308168711805754522013-07-04T18:44:26.116+03:002013-07-04T18:44:26.116+03:00Разкошни са кифличките Дани! За маргарина ... у на...Разкошни са кифличките Дани! За маргарина ... у нас никога не го купуваме и не съм пробвала да приготвям каквото и да е с него ;)<br /><br />Прегръдки мила Дани и хубава вчер!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15181795558804402616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-45970176157214710382013-07-03T18:00:49.754+03:002013-07-03T18:00:49.754+03:00Роси, големи комплименти ми правиш :)
За маслото с...Роси, големи комплименти ми правиш :)<br />За маслото сме на едно мнение!<br />Прегръдка и много усмивки!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-11954628053282466772013-07-03T12:41:22.440+03:002013-07-03T12:41:22.440+03:00Дани,страхотни пухенца си приготвила,но ти си цар ...Дани,страхотни пухенца си приготвила,но ти си цар на тестените!Въпреки прекъсванията ти си майстор и си отреагирала адекватно!<br />За маргарина не мога да направя никакъв паралел спрямо маслото,защото това е продукт,който не ползвам.<br />С масълцето вярвам ще е трепач!<br />Прегръдка от мен и хубава сряда,мило другарче!<br />Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-13807533095804242482013-07-01T22:01:40.459+03:002013-07-01T22:01:40.459+03:00Тили, радвам се, че си на същото мнение!
Бях сигур...Тили, радвам се, че си на същото мнение!<br />Бях сигурна, че не е от маргарина,<br />но е друго да чуя и вашето мнение!<br />Поздрави и усмихната седмица!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-70828916391767271242013-07-01T19:59:59.282+03:002013-07-01T19:59:59.282+03:00Дани, кифличките ти са толкова апетитни!
Мнението...Дани, кифличките ти са толкова апетитни! <br />Мнението ми е като на другите - без маргарин! Както пише Ирма - имаше преди години "Калиакра" и с нея съм правила много десерти и то сполучливи. Сега не се получава нищо свястно! Затова - масло! Много се радвам че сподели терзанията си, защото за всички ни е полезно! :)<br />Поздрави и хубава вечер!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-32360767850125524052013-07-01T18:03:11.220+03:002013-07-01T18:03:11.220+03:00Благодаря, Живе!
С маслото съм на "ти" о...Благодаря, Живе!<br />С маслото съм на "ти" отдавна :)<br />Хубава седмица и за теб!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-85621968274974420482013-07-01T16:14:01.836+03:002013-07-01T16:14:01.836+03:00С масълце,Дани,с масълце-изглеждат толкова апетитн...С масълце,Дани,с масълце-изглеждат толкова апетитно.Сега с курса който започнах -сладкарсия,изучаваме за всички суровини и материяли за хлебните изделия .Така ,че по-натам може и по-конкретни отговори да ти давам....<br />Хубава, нова седмица,мила ,Дани!Живкаhttps://www.blogger.com/profile/10543770615029967274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-51662246823352638452013-07-01T07:07:26.764+03:002013-07-01T07:07:26.764+03:00Марте, сигурна съм, е ще ти харесат!
С масло са чу...Марте, сигурна съм, е ще ти харесат!<br />С масло са чудесни!<br />Хубава седмица!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-10851278193241990462013-07-01T07:06:26.044+03:002013-07-01T07:06:26.044+03:00Ирма, за съжаление не помня тази Калиакра.
Може би...Ирма, за съжаление не помня тази Калиакра.<br />Може би, защото не обичаме маргарин.<br />Хубав ден!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-73241333010189803262013-07-01T00:12:54.239+03:002013-07-01T00:12:54.239+03:00О, Дани, твърд маргарин се постига и с мас ;) Марг...О, Дани, твърд маргарин се постига и с мас ;) Маргаринът - някога и нашият беше друг. Помниш ли малките опаковки с Калиакра - бели с три слънчогледа - нищо общо с всеки един днешен, нали?<br />А живата мая аз я разтвярям в повечето случаи само с топла вода и веднага бухвам в брашното. Меся еднофазно. Това, защото все бързам :))Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-38007559383262959802013-06-30T23:28:26.859+03:002013-06-30T23:28:26.859+03:00Дани, аз знам , че много ми допадат тези кифлички,...Дани, аз знам , че много ми допадат тези кифлички, знам също, че маргарин не харесвам и затова когато ги направя, ще бъде с масло и със сигурност ще са ми по-вкусни, за въздушни не знам;)Хубава вечер!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-21427910332261946212013-06-30T21:37:07.326+03:002013-06-30T21:37:07.326+03:00Габи, да ти е сладко!
У нас почти всичко се готви ...Габи, да ти е сладко!<br />У нас почти всичко се готви с масло!<br />Прегръдки!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-8049766226617120032013-06-30T21:14:00.587+03:002013-06-30T21:14:00.587+03:00Дани, след отговорите на такива опитни домакини за...Дани, след отговорите на такива опитни домакини за мен остава само да си похапна сладко от кифличките с масло :) Аз също не съм привърженик на използването на маргарин при готвенето основно, защото обичам аромата и вкуса на маслото. Да живеят калориите ;)Прегръдки!Габиhttps://www.blogger.com/profile/08140687375153570525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-80853280573333506752013-06-30T20:35:12.449+03:002013-06-30T20:35:12.449+03:00Зори :)
Отмъквай и да ти е сладко!
Прегръдка и хуб...Зори :)<br />Отмъквай и да ти е сладко!<br />Прегръдка и хубаво настроение!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-62886785123006444242013-06-30T20:30:15.885+03:002013-06-30T20:30:15.885+03:00Дани, тъй като забелязвам, че Дианка, Лети, Ирма и...Дани, тъй като забелязвам, че Дианка, Лети, Ирма и Йоли да отговороли толкова подробно на питанката, аз мисля да ти отмъкна част от кифличките и сладко сладко да си ги хапна :) <br />Страхотни са!<br />Прегръдка от мен и хубава нова седмица!Еochttps://www.blogger.com/profile/07941005954127745355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-83979268517501980682013-06-30T19:16:59.589+03:002013-06-30T19:16:59.589+03:00Благодаря, Йоли :)
И за двете партиди тестото беше...Благодаря, Йоли :)<br />И за двете партиди тестото беше в хладилника!<br />А за маргарина сме на едно мнение!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-10067135812115973802013-06-30T19:02:50.060+03:002013-06-30T19:02:50.060+03:00Чудни кифлички.Правя ги много отдавна,в блога ми с...Чудни кифлички.Правя ги много отдавна,в блога ми са от години, но с масло.Можеш да ги намериш именно като Маслени кифлички.Никакъв маргарин - това е забранен продукт у нас!Със сигурност ще са в пъти по-хубави с масло отколкото с маргарин.Хич не се чуди,зарежи маргарина и готово.за втасването - мисля,че маргарина няма нищо общо.Просто хладилника.Това е.Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-81665055879372362022013-06-30T16:38:25.332+03:002013-06-30T16:38:25.332+03:00И още нещо за маргарина - в западната ни съседка и...И още нещо за маргарина - в западната ни съседка имат <br />твърд маргарин като нашето масло.<br />А нашият е толкова мек....Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-67149545764633968552013-06-30T16:35:59.639+03:002013-06-30T16:35:59.639+03:00Благодаря, Траянче!Благодаря, Траянче!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-65259353498152808552013-06-30T16:35:33.623+03:002013-06-30T16:35:33.623+03:00Ирма, благодаря за подробното обяснение :)
трябва ...Ирма, благодаря за подробното обяснение :)<br />трябва да кажа, че кифличките само с маргарин станаха с по-жилава коричка.<br />Може и да е заради втасването, което е един път.<br />Иначе живата мая винаги я втасвам самостоятелно :)<br />Прегръдка и хубаво настроение!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-47346564796852013442013-06-30T16:32:26.086+03:002013-06-30T16:32:26.086+03:00Изкушаваш много, Дани!
Чудесно бухнали и с прекра...Изкушаваш много, Дани! <br />Чудесно бухнали и с прекрасен загар са ти кифличките! А щом са със сирене са още по неустоими! Браво!<br />За разликите: същото щях да кажа и аз - двойното втасване е много важно! Аз винаги оставям да втаса и тестото, и готовият продукт преди печене, а когато съм спокойна и не бързам много и маята втасвам, преди да замеся тестото - тогава тестото прави невероятни балони и свири в ръцете, докато го меся. <br />Колкото до маргарина или маслото ето какво мисля аз: Маргаринът съдържа вода, която при разтопяването му се отделя и изпарява във фурната, което създава допълнителна пара вътре, а тя знаеш как действа на тестото - прави го с много пухкава коричка. Затова и когато се пече хляб се поставя купа с водичка, да се изпарява или се пулверзира самият хляб с вода (в къщи с помпичка, а в хлебозаводите със специална система). Плюс това в рецептата са предвидени цели 250 гр. маргарин само за повърхността на кифлите - резултатът е явен. :)<br />Маслото, от своя страна, положено като замазка също омекотява изделията, но пък в него има минимални количества вода, което спомага за една идея малко по-суха коричка, но пък невероятно дъхава.<br />Аз лично предпочитам масло заради всичките му хубави качества. И тройно втасване! :)<br />Сега мога само да ти завиждам за вкусните кифлички и да се двоумя дали да не направя и аз - момчетата ще са очаровани. :)))<br />Прегръдки от мен, мила Дани, и приятна почивка в прохладният ден!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6782097358094301844.post-90382280218606726682013-06-30T15:53:11.187+03:002013-06-30T15:53:11.187+03:00Разкошни са!Разкошни са!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.com