30 април 2010 г.

Пролетни награди

Слънцето упорито грее през прозореца :)

А и синоптиците напоследък обясняват колко ще се стопли времето и как едва ли не ще стане лято!
За мен е хубава пролет, с разцъфнали дървета и храсти, с птичките, които чувам сутрин рано..И като  потвърждение на написаното,  вчера получих много пролетни награди от Мария! 

 Благодаря, МИМИ :)

Аз на свой ред искам да ги изпратя на :

Зори
Ondine
Даниела
Диди
Ина


С молба да ги предадете нататък!

На всички, които посещават блога ми пожелавам усмихната пролет, с много уханни цветя и  прекрасни емоции!

26 април 2010 г.

Пиле със спагети и още нещо..

Така написано заглавието ми напомня на Рени /Катето Евро/ от филма "Орекестър без име" :
"Сега ще ви изпея песен за морето, любовта и още нещо..."
Но това е друга тема, нали?

А моята е за едно пилешко със спагети, доматено сосче, друго сосче, тиквички...

Започвам подред:

250 г пилешко месо /при мен сварени и обезкостени бутчета/
500 г спагети
400 г домати
3-4 с.л. зехтин
1 глава лук
1 морков
 4-5 счукани скилидки чесън
2 тиквички, нарязани на колелца и изпържени в много малко мазнина / като запечатани/
сол, ч. пипер и други поправки по избор

30г масло
2.с.л. брашно
250-300 мл прясно мляко/при  мен от бульона от свареното месо/
1 яйце

100 г настърган кашкавал

Приготовление:







Пилешкото месо се сварява и накъсва.
Спагетите се  начупват на три и се сваряват в подсолена вода, в която е капнат зехтин.
Изцеждат се.
Добавя се накъсаното пиле.
Овкусява се.

В зехтина се задушават лука, нарязан на полумесеци и нарязания морков.
Добавят се доматите и счукания чесън.
Задушават се и се прави сос като за спагети / можете като опция да се добави бяло вино, гъбки /

Тиквичките, нарязани на кръгчета се изпържват в малко мазнина и се отцеждат на хартия.

В тавичка се нареждат :
Спагети
Доматен сос с пиле
Тиквички
Спагети
Доматен сос
Тиквички.

Отгоре се се залива със сосчето, направено от маслото, брашното, пилешкия бульон и прибавеното при непрекъснато бъркане, яйце.

Поставя се във загрята до 180 градуса фурна и се изпича.
Малко преди да се извади се поръсва с настъргания кашкавал.

Получава се много вкусно ястие, нещо като спагети с пилешко, ама и с още едно сосче ,
нещо като...

А, бе сипете една чаша изстудено бяло вино и...започвайте

И понеже пиша  и слушам концерта за Гого не мога да не му пожелая от сърце кураж, сили и успешно лечение, за да чуем отново песента, която пея откато се помня "Бургаски вечери"
Тя доста по- късно стана популярна, а сега е химн на Бургас:)))

Стискаме палци, Гого!

24 април 2010 г.

Само снимки

Днес ви предлагам  снимки от "кулинарни творения" по ваши рецепти.


Първата е "голямата английска любов на Пепеляшка.
Влюбих се от пръв поглед и я правих по Великден.
Няма да разказвам как замесих тестото от вечерта,
извадих го на другия ден, но започнах първо да боядисвам яйца,
после започнах  да правя кремчето, което ми  стана рядко,  чаках го  да изстине,
през това време тестото се надига...аз не мога да го завия и буквално го
изсипах  в кексова форма съвсем безформено....

То така се вдигна, излезе от формата /малко като "гъбата" от ядрена бомба с получи :))/

Извадих го , оставих го да изстине и....

се получи най-прекрасния козунак който някога съм правила :))))


Втората снимка е пак от Великден!
Правих козунака на  Танита, който стана прекрасен,
но отделих от тестото да направя нейните мъфини с локум.
Не знам защо не се надигнаха?!
И понеже от кремчето за горната рецепта ми остана,
срязах мъфините, наредих ги  в кексова форма и ги залях с крема.
Запекох  във фурната и се получи много сочен сладкиш с вкус на козунак, локум ,
портокалова, лимонова кора....

Уханна, вкусна смес, която изчезна много бързо!

И последната снимка е пицата на Самодивка :)

Много вкусна стана, а кашкавала така добре се разтопи като кремче под това "покривче"
от тесто!!
Препоръчвам ви я!

Слънчево настроение :)))

18 април 2010 г.

Бисквитена торта с малиново сладко

Една позабравена рецепта.

При толкова изкусителни предложения за десерти, тази я бях позбравила.
Търсих нещо бързо / за мързеливки като мен в съботния ден/
И се сетих за тази рецепта.

А и нали миналото лято направих по бързата процедура сладка, а имам още доста :))

Ако искате да се насладите:

Пригответе :

2 пакетчета обикновени бисквити /аз ползвах производство на бургаския завод "Победа":)/

400 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. захар
200 г кисело мляко
1 ванилия
4-5 с.л. сладко по избор / при мен от малини/

Заквасената сметана се разбива със захарта, добавят се киселото мляко, ванилията и сладкото.
Хомогенизира се добре.

В правоъгълна тавичка се нареждат :
 ред бисквити,
 ред крем
 и така се редува, като завършва с крем.

Отгоре се настъргва шоколад, или се посипва с шоколадови пръчици.
Оставя се за 1 нощ в хладилник.
Става като един вкусен  сладолед, който се топи в устата....

Мммм.....вкусно :)))

17 април 2010 г.

Гръцки пай с тиквички

Обичам тиквички в различен вариант.
Този пай го открих скоро и го правя за втори път.

Много ни хареса и го предлагам и на вас:)

Продукти

1 кг тиквички/настъргани и изцедени/
1 ч.ч. натрошено фета сирене/ може и друго/
1 връзка пресен лук
1/2 ч.ч. нарязан магданоз, джоджен
3 яйца, леко разбити
1/4 ч.ч. зехтин
сол, ч.пипер, на вкус
12 листа кори за баница

Аз задуших в малко зехтин настърганите и отцедени тиквички и нарязания пресен лук.
Така за мен се получава по-добър вкус.
Оставя се да изстине.
Смесва се с разбитите яйца, сиренето и подправките'

Корите се намазват със зехтин.
В правоъгълна тавичка се нареждат една върху друга първо 6 намазани кори,
отгоре се изсипва плънката и се нареждат останалите кори , намазани една по една със зехтин.

Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна 40-50  минути до зачервяване.

Получи се много вкусен пай - сместта остава леко влажна и много вкусна,
а корите са хрупкави и ронливи.
Чува се много приятен звук, когато се отхапва:))

Не го чувате?!!!
Опитайте!!

Едно уточнение :
обикновено корите са повече на брой в опаковките.
Този път купих едни кори Sonic, които са  300 г.
Те излязоха много странно нагънати и не ми свършиха по-добра работа!
Така, че си изберете!

Да ви е вкусно:))

11 април 2010 г.

Пиле със суфле от лапад и още ...откровения

Мислех си за нещо с лапад през седмицата / след тези обилни похапвания по празниците/
Първо си мислех за суфле, но после реших към това да прибавя и пилешко и се получи нещо много приятно!

Като казвам "суфле" може би някой няма да го приеме, защото нямам специален съд за суфле,

но иначе го правя, според мен , по класическата рецепта за суфле.

Ако искате да го опитате са ви необходими:
Пилешко месо / при мен долни бутчета - сварени и обезкостени/
30-40 г масло за задушаване
лапад / при мен 4 връзки/
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
30 г масло
3 с.л. брашно
300 мл от пилешкия бульон
3 яйца, разделени
1 ч.л. песто,
или пресен джоджен
сол
ч.пипер, или бял

Очистеният и нарязан лапад се задушава заедно с нарязаните лук и чесън с в маслото до омекване.
Пилешкото месо е сварено предварително и нарязано.
Приготвя се бешамел от маслото, брашното и бульона, добавят се един по еди жълтъците, при непрекъснато бъркане.
Смесват се в съда, в който ще се пече.
Добавя се пестото, или нарязания на ситно джоджен.
Разбитите на сняг белтъци, се добавят много вниматело към сместта и се разбъркват.
Поставя се в предварително загрята фурна и се пече /знаете, че надига като кекс и за това белтъците се разбъркват внимателно/.

Похапва се с удоволствие.

Аз избрах  да му правят компания -пресен чесън и многозърнест хляб, който правих в машина.

Стана много вкусно и смятам, че и на вас ще ви хареса.


И тук е мястото да добавя някои
 неща за себе си, за да отговора на поканите на Мира и Ирина

От известно време се отправят покани към всеки от нас да разкрие /малко или повече себе си в по-различна светлина от тази свързана в случая с рецепти/

Трябва да ви споделя 10 неща, които ме правят щастлива.
Да ви кажа 5 неща, които не знаете за мен
Да посоча линкове към 5 сайта /т. е. да хвърля ръкавицата към някои от вас, за да разкажат за себе си/

За мен щастието е относително понятие.
Това е нещо, което те кара да се чувстваш жив, на мига, когато забравяш проблемите си, когато си удовлетворен от себе си; с две думи, когато попадаш в друго измерение:)))

Естествено, че си щастлив, когато обичаните от теб хора се чувстват добре,
и е естествено това са най-близките ти - семейството.
Животът ми така се разви, че за мен хората, заради които съм живяла и живея, на които давам това на което съм способна, са децата на моята сестра, моите племеници.
Животът ми, откакто са се родили се ръководи от това да им дам цялата си обич, да ги насърчавам, подкрепям, възпитавам според това, което са ме учили моите родители/макар, че то не винаги е подходящо за днешно време/
Радвам се, че те израстнаха много стойностни, добри деца, с добро образование и реализация, и нито за миг не съжалявам за направеното.
Те го оценяват и уважават.
Имах прекрасната възможност да живея за себе си, като егоист.

Но по моите представи, когато се обърна назад, няма да видя нищо съществено!
А сега се оглеждам в очите на малкия сладур на племеницата ми, за който не съм предполагала, че така ще обърне живота ми, че ще забрявам всичките си проблеми, когато те прегърне и извика : "Много те обичам ", когато си тръгва.

Всичко останало, което ме прави щастлива са отделни мигове, които са свързани с моменти, които те карат да се "кефиш" - музика, филм, хубава книга, прекрасен стих, в който се оглеждаш,
цъфналото цвете през пролетта, залезът, приятна вечер с приятели, с които имаш общи интереси, опитвайки вкусна храна и отпивайки чаша хубаво вино...
Не на последно място е общуването с вас чрез този блог, където съм далеч от мисълтта  да ви "шашна" с висша кулинария.
Но да видя, че вие сте отделили време да прочетете и отговорите на написаното ми доставя невероятно удоволствие :))

Толкова много дребни неща ни карат да се почустваме различно и да искаме мигът да не свърши!

Това, което не знаете за мен /понякога и аз не знам добре себе си/ :

-Свирила съм професионално 8 години на пиано, което породи любовта ми към класическата музика.
- Обичам да плета на две куки .
- Обичам да разглеждам списания за вътрешно обзавеждане /и си мисля, че щеше да е прекрасно да се занимавам с това/
- Голям инат съм, но дано да е градивен /да съм упорита в постигането на нещо позитивно/
С годините усещам, че ставам по- остъпчива, уважавам чуждото мнение и постижения/
-Имам добро чувство за хумор / някои са го усетили/, но понеже не се познаваме добре понякога в коментарите си съм по-предпазлива.

Не съм предполагала, че мога да напиша толкова неща - не съм от приказливите.
Е, това е една част от мен...



Тук е мястото да отправя покана /да хвърля ръкавица/ към:

Зори
Диани
Мария
Ondine
La Martinia / на която съм обещала да напиша нещо и не съм забравила/
Даниела

Старая се да  не повтарям имена, които са поканени, за да се поканят повече хора.

Очаквам споделеното от вас...

8 април 2010 г.

Яйца по френски



Останаха ми  боядисани яйца / сигурно и у вас се намират/
В такъв момент приготвям тази рецепта, при която  освен, че използвам яйцата, но и се получава много вкусно /пред/ястие.

Опитайте и вие:

Продукти

1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
100 мл бяло вино
200 г заквасена сметана
150-200 г кашкавал /гауда, ементал/
2 кубчета замразен спанак
магданоз
сол
ч.пипер
50 г масло
1с.л. зехтин/олио

и варени яйца, разбира се

В затоплената мазина  се задушават нарязаните лук и чесън.
Добавя  се замразения спанак.
Задушава се до размразяване на спанака.
Добавя се виното, след около 5 минути се прибавят сметаната и 2/3 от кашкавала.

Сосът се изсипва на дъното  на огнеупорен съд.
Отгоре се нарязват на половинки яйцата и се поставят с жълтъка нагоре.

Покрива се с останалия настърган кашкавал.
Запича се до порозовяване:)))

Осигурете си и хубав хляб:)


Сосът е прекрасен.

Ами...захващайте се..
И да не забравите чаша бяло вино!

4 април 2010 г.

Великден и моят рожден ден

Христос Воскресе, приятели!
Нека има мир и любов в душите ни и чисти помисли!
Здравето и късметът да са винаги с нас!!!

Тази година, този светъл празник, съвпадна с моя рожден ден :)
Накратко казано : помъдрях с още една година!
Младостта е прекрасно нещо, но с годините се трупа и повечко мъдрост, така, че може да се каже, че имам и от двете:))

Много приготовления  имаше тези дни - някой сполучливи, други по-сполучливи, трети не толкова сполучливи /но и за тях има решения/, четвърти - малко комични, но накрая  много вкусни...

Шарена  работа : като яйцата, които грейнаха в дома ни!

За тортата имах много идеи, които всеки ден променях, като изхождах и от факта, че има много похапване преди да се стигне до нея.
Исках да е нещо по-леко, ароматно, а и трябваше да се съобразя с факта, че не ме бива много в "сглобяването и украсата" на торти.

Иначе похапвам с апетит.

И така, както празниците днес бяха "две в едно", така и тортата ми стана комбинация.
За основа използвах рецептата на  Йоли за "Шоколадова торта без блат", но  ми се искаше да има още нещо ароматно и се спрях на портокаловия крем от тортата на Дани :))

За основата са ви необходими :

170 г натурален шоколад - аз избрах на Lindt  с портокал
80г масло
4 яйца
100 г захар
1 щипка сол
30 г брашно
масло за формата

Шоколадът, начупен на парченца и маслото се разтопяват на водна баня.
Оставя се леко да изстине.
Яйцата, захарта и солта се разбиват в дълбока купа на пухкав крем.
Добавя се шоколадово- маслената смес и се разбива внимателно с тел.
Добавя се брашното и се разбърква с тестото.
Изсипва се в намазана с масло и покрита с хартия за печене форма.
Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса, докато повърхността стане твърда и еластична.
Оставя се на скара да изстине.

За портокаловия крем са ви необходими:

500 мл, студена, подсладена, разбита сметана
1/2 ч.ч. филирани бадеми/орехи
1 доза портокалов крем
1 ч.л. желатин
30 мл студена вода

За 1 доза портокалов крем:
1 яйце
3с.л. пудра захар
50 г масло
настърганата кора на 1 портокал
70 мл прясно изцеден портокалов сок

В купа се разбиват маслото, яйцето, захарта и се прибавят сока и кората.
Постават се на водна баня и се бъркат до сгъстяване.

През това време накисваме желатина в студената вода за 2-3 минути, поставяме на водна баня да се разтопи, без да завира.
Добавя се към портокаловия крем, филираните бадеми и сметаната.
Разбърква се добре и се изсипва върху шоколадовия блат.
Оставя се в хладилник да се стегне.

Както виждате много, много няма украса : само малко орехчета покрая :))

Но трябва да знаете, че е правена с много любов и с най- добри чувства ви черпя, макар и виртуално!!!

Да ви е сладко :)

3 април 2010 г.

Яйцата вече са готови

Който не успява в четвъртък, боядисва в събота.
Лошото е, че за днес оставих и доста друга работа, но за нея по- късно!

Днес не ми се играеше много с яйцата, а и не обичам да ги нашарвам много!
Обичам чисти цветове, но този път изборът ми  не беше много голям.
Но важното бе да ги боядисам, да ги нароча за здраве и още нещо /?!?/,

и да ми радват окото.

Мисля, че си изпълних "мисията"!
Стана едно шареничко, хубаво, закачливо /особено с жабката в цветето?/
Такива малки ириси виждам за първи път!

Купих и една на фъстъка, който мина и попита : " Къде е красивото нещо, което си ми купила?"
Влезе като хала, взе я, зарадва се, каза да  "намачкам котето от него " и замина при баба си:))


Тази година за първи път боядисах пъдпъдъчи яйца.
Освен, че съм чела , че са полезни,
се оцветиха идеално!
Поеха много добре боята и са едни сладурчета....

От сърце ви пожелавам Светъл, Слънчев и Благословен Великден!!!!

2 април 2010 г.

Козунак...може би на конци :)))

Днес ми беше денят за козунаци!
Сигурно има определени дни за това, но аз си избрах днешния...

Естествено, че дълго разглеждах в нет-а, защото винаги имах проблеми от различно естество и
понеже не правя всеки ден,  и забравям къде ми е бил проблемът.
Освен това исках да е за машина, защото по причини от различно естество започвам да си щадя ръчичиките:-D

И така си харесах две рецепти, много близки по количества и както се досещате при мен се използва един усреднен вариант, за който ще дам рецептата :

Продукти

2 яйца +1 белтък /жълтъка се оставя за намазване/
1ч.ч.прясно мляко /малко по-малко
1ч.ч захар /малко по-малко/
50 г олио
1/2 ч.л. сол
2с.л. портокалов сок, прясно изцеден
75г масло а стайна температура
4 1/2 ч.ч.брашно
2 1/2 ч.л. мая
настърганата кора на 1 лимон
и на 1 портокал
1 с.л. ром /опция/

за плънка:
стафиди
сушени кайсии,
накиснати предварително в ром
парченца бял шоколад

захар за поръсване и белени бадеми

Приготовление

Яйцата и белтъкът се разбиват до побеляване със захарта, добавя се хладкото мляко, олиото, портокаловия сок и настърганите корички.
Изсипват се в машината.
Добавят се пресятото брашно, разбъркано със солта и се поръсва с маята.
Пуска се машината /при мен меси 30 мин./
След 10 мин. започвам да добавям мекото масло на порции и добавям по малко от брашното/последната 1/2 чаша/.
Оставям да го омеси и втаса /при мен 1 час/
След това с потопени в олио ръце, разделям на 3 части.
Всяка разточвам вниматело на правоъгълник и поставих
в едната стафидите, в другата кайсиите и в третата парченцата шоколад.
Навих на рулца, които сплетох и поставих в кексова форма с дупка.
Оставих повторно да втасат / аз ги сложих във фурната на 50 градуса/ и когато бяха готови, намазах с жълтъка, поръсих със захар и забодох бадемчетата.
Завъртях на 140 градуса с вентилатор и пекох, докато при проба с клечка се виждаше, че е сухо/

Това, което показвам е  от 1/2 тесто.
От другото направих мъфини с локум, които се надигната много малко и не знам какви ще са на вкус.
Най-много да станат заляти с крем карамел :-D

На тази снимка  е козунакът за кака. Тя искаше един, в по-голяма форма с дупка.
По законът на Мърфи, нейния стана страхотен.

Нали знаете приказката за чуждата кокошка :-D

Надявам се, че са на конци и за това има такова заглавие!
Смятам, че няма да има уловка!!!!

За резултата ще докладвам, а вие до тогава -преглъщайте:)
А и имате прекрасни козунаци, така че...

Искам само да добавя, че пиша на фона на един концерт /който предават от Варшава/
за пиано и оркестър  от Шопен. Това е един от любимите ми композитори, а тази година се честват 200 години от рождението му!!!

Така,  че "размазването" е пълно!!!

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (2) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (115) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (7) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (25) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (4) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (36) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (1) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации